لیست اختراعات زهرا عرب
در اين اختراع فرايند اقتصادي و زيست¬سازگار جهت استخراج تركيب كراتين پشم ابداع شده به¬نحوي كه پليمرهاي پروتئين حاصل ويژگيهاي ساختاري و شيميايي خود را حفظ كنند.. تركيب كراتين توليدي حاوي دامنه اي از مشتقات فعال كراتين بوده و ماده اوليه ارزشمندي براي توليد انواع بيو پليمرها مي¬باشد. فرايند توليد در دو مرحله: 1) هضم براي شكستن و افزودن گروه¬هاي شيميايي به گروه هاي اسيد آمينه با فرايند سلفوناسيون اكسيداتيو 2) استخراج كراتين از فيبرهاي جامد پشم با استفاده از حلال آبي مي باشد.كراتين حاصل در فرمهاي از جمله ژله كراتين، پودر كراتين و كراتين فريز دراي شده قابل استفاده مي¬باشد. كراتين نهايي به عنوان پليمر زيستي فعال محتوي پروتئين ساختاري پوست و مو، كاربردهاي متنوعي در انواع فرمولاسيون¬هاي محلول در آب مانند شامپو، محلول در چربي مانند انواع كرم¬ها و پماد و همچنين به صورت بيوفيلم، پد زخم ، سوختگي، ترميم بافت، چسب، مكمل غذايي، تركيب آنتي باكتريال و بسياري كاربردهاي ديگر دارد.
آنتوسيانين رنگدانه اي طبيعي از دسته ي فلاوونوئيدها، جايگزين مناسبي براي رنگهاي سنتزي است كه علاوه بر داشتن رنگ جذاب و درخشان، خواص ضدسرطاني و ضد ويروسي نيز دارند. براساس تحقيقات انجام شده مشخص شده كه اين محصولات جانبي گياه حاوي مقدار قابل ملاحظه اي رنگدانه آنتوسيانين مي باشد. مخلوط ضايعات خشك گياه زعفران، داخل فلاسك حاوي آب مقطر ، به مدت 24 ساعت و در دماي اتاق توسط همزن مغناطيسي يا شيكر هم زده مي شود. بعد از 24 ساعت عصاره را صاف نموده و رنگينه استخراج مي شود. سپس عصاره بدست آمده تنظيم PH مي شود و پس از آن توسط روتاري يا آون تغليظ و به دستگاه فريزدراير منتقل مي شود و پودر رنگي در رنگ هاي مختلف بدست مي آيد.
ويژگي هاي فيزيكي- شيميايي كاتاليزورهاي نقره كه توسط اكسيدهاي زيركونيم،سريم،لانتانيم، روبيديم و سزيم اصلاح شده اند،در فرآيند اكسيداسيون انتخابي متانول مورد مطالعه قرار گرفته اند.با اصلاح افزودني ها در مقادير 10-1 درصد وزني بار موثر و ويژگي هاي اكسايشي كاهشي نقره به عنوان كاتاليزور پايه قابليت پراكندگي فلزي و انتشار سطحي،اسيديته سطح كاتاليزور و درجه كك سازي در فرآيند اكسيداسيون متانول به فرمالدئيد بهينه مي شود.
بهره گیری از گلبرگ، كاسبرگ و پرچم زعفران به عنوان ضایعات برای رنگرزی الیاف پشمی و بررسی ثباتهای رنگی
زمينه فني : فيتوشيمي و شيمي مشكل فني: امروزه از رنگ¬هاي طبيعي به ندرت استفاده مي شود، زيرا به كمك روش¬هاي سنتزي رنگ¬هاي ايده¬آلي از نظر كمي و كيفي توليد مي¬شود. طيف گسترده رنگهاي مصنوعي با ثبات خوب و هزينه¬هاي متعادل، دليل عمده جايگزيني رنگهاي طبيعي است. ولي از آنجاييكه رنگهاي مصنوعي عامل بيماري¬هاي پوستي و سرطان و برخي بيماري¬هاي ديگر شناخته شده اند، تماس مستقيم پوست با منسوجات رنگرزي شده با رنگهاي مصنوعي، باعث نگراني شده است و بسياري از رنگهاي مصنوعي سمي طبقه¬بندي شده¬اند و در نتيجه، اخيرا صنايع رنگ مصنوعي مجبور به كاهش پساب¬هاي صنعتي و توليد رنگ و رنگدانه¬هاي بالقوه خطرناك شده¬اند. ارائه راه حل: رنگهاي طبيعي كه از گياهان و جانوران مشتق شده اند، به دليل طبيعت غير سمي، غير سرطانزا و تجزيه¬پذير بودن، ايمن تلقي مي¬شوند و همچنين اين رنگها باعث آلودگي محيط زيست و آبها نمي¬شوند و سازگار با محيط زيست بوده بنابراين جايگزين مناسبي براي رنگهاي مصنوعي هستند. با توليد رنگ¬ طبيعي جهت استفاده در صنايع رنگرزي، كه داراي ثبات رنگي خوب و هزينه توليد مناسب باشد، صدمات محيط زيست به حداقل كاهش مي¬يابد. طرز كار: 2 گرم مخلوط گلبرگ، كاسبرگ و پرچم گياه زعفران، داخل فلاسك 250 ميلي¬ليتري حاوي 50 ميلي¬ليتر آب مقطر اضافه مي¬شود، بطوريكه گياه كاملا در حلال غوطه¬ور باشد. مخلوط¬ به مدت 24 ساعت و در دماي اتاق توسط همزن مغناطيسي مي¬چرخد بعد از اتمام عصاره¬گيري گياه باقي¬مانده توسط صاف شدن، از عصاره خارج مي¬شود. بدين¬صورت رنگينه با استخراج آبي بدست مي¬آيد. سپس الياف پشمي مورد شستشو قرار گرفته تا ناخالصي¬ها و آلودگي¬هاي سطحي آنها از بين برود و الياف توسط دندانه¬هاي سولفات آلومينيوم و كلريد قلع تحت عمليات دندانه زدن قرار مي¬گيرند. ابتدا دماي محلول دندانه را به 40 درجه سانتيگراد رسانده و الياف داخل محلول دندانه قرار مي¬گيرد. حال دماي الياف و دندانه را در مدت 20 دقيقه به دماي 90 درجه سانتيگراد رسانده و در همين دما به مدت 60 دقيقه باقي مانده و سپس الياف از محلول دندانه خارج مي¬گردد. پس از خشك نمودن نمونه¬ها، عمليات رنگرزي بارنگينه تهيه شده از گلبرگ و پرچم زعفران صورت مي¬گيرد. در اين مرحله پس از اينكه دماي عصاره به 40 درجه سانتيگراد رسيد، الياف دندانه شده داخل عصاره قرار مي¬گيرد و دماي عصاره و الياف در مدت 30 دقيقه به 100 درجه سانتيگراد رسانده مي¬شود. بعد از 40 دقيقه، الياف از عصاره خارج مي¬گردد. محاسن : استفاده از رنگينه¬هاي حاصل از ضايعات زعفران براي رنگرزي الياف طبيعي مانند پشم، علاوه بر اينكه باعث استفاده از دورريزهاي اين گياه مي¬شود، صرفه اقتصادي نيز به همراه دارد. الياف رنگرزي شده با اين رنگينه در حضور دندانه¬هاي مختلف شيدهاي رنگي متفاوتي را بوجود مي¬آورد كه اين الياف داراي ثبات نوري عالي و ثبات شستشويي خوبي مي¬باشند. تهيه اين رنگ طبيعي از مخلوط گلبرگ، كاسبرگ و پرچم در دماي محيط و با استفاده از آب به عنوان حلال صورت مي¬گيرد. از ديگر مزايا مي¬توان به موارد زير اشاره كرد: 1-\tهزينه تمام¬ شده كم 2-\tاستفاده از مخلوط ضايعات گياه در توليد رنگ 3-\tكاهش صدمات زيست محيطي
كيت تشخيصي MAX99mTc-به منظور تصويربرداري از كبد با روش SPECT طراحي و تهيه شده است. تركيب نشاندار مذكور به واسطه¬ي بهره¬مندي از ويژگي¬هاي شاخص دو بخش تشكيل¬دهنده آن: 1) بخش شيميايي راديودارو مبتني بر ليگاند طراحي شده نوين متوكسي آميدوزانتات MAX با ويژگي¬هاي منحصر به فردي از قبيل: سنتز ساده، ارزان قيمت و در دسترس بودن مواد اوليه، روش شناسايي، خالص¬سازي و استخراج آسان مي¬باشد. 2) بخش راديونوكلئيدي كيت برپايه¬ي استفاده از 99mTc است كه داراي نيمه عمر مناسب 6 ساعت بوده و همچنين به علت دسترسي آسان و كاربرد در مراكز درماني از طريق ژنراتور99Mo/99mTc)) و انرژي گاما 140keV امكان تصويربرداري مطابق با استاندارهاي آشكارسازي دستگاه SPECT را فراهم كرده است. برخلاف راديوداروي رايج SPECT كبدي،99mTc-Sulfur colloid در هنگام آماده¬سازي راديوداروي طراحي شده، نيازي به حرارت و اعمال فشار منفي قبل از شروع واكنش نبوده و همچنين به علت عدم وجود حرارت، رسوبي ايجاد نمي¬¬شود كه موجب كاهش درصد نشاندارسازي گردد. راديوداروي مذكور پايداري بالاتر از 95%در محيط آزمايشگاه و سرم خون انساني را پس از گذشت1 ساعت از خود نشان مي¬دهد. همچنين نتايج تصويربرداري SPECT كبدي نشان دهنده¬ي تجمع قابل توجه راديودارو در بافت كبد و عدم تجمع در بافت¬هاي ديگر مي¬باشد.
دستگاه ضدعفوني كننده مسواك و آشكارگر مقدار ميكروب، مسواك، به عنوان يك وسيله بهداشت شخصي ضروري براي سلامت، در صورت عدم نگهداري صحيح مي تواند به منبع بسيار قوي از بيماري ها تبديل شود. مطالعات دانشگاه Quinnipiac دركانكتيكات نشان داده است كه وجود مسواك ها در محيط مرطوب) به عنوان مثال سرويس هاي بهداشتي و حمام (مي تواند سبب جذب انواع باكتري ها، ويروس ها و انگل هاي عفوني به درون پرزهاي مسواك شود. استفاده از مسواك هاي آلوده مي تواند منجر به اسهال، خارش پوست، عفونت گوش و نيز ابتلاي انسان به بيماري هاي خطرناكي مانند استافيلو كوكوس اورئوس و نيز MRSA وهمينطور عفونت هاي قارچي شود. اين دستگاه در واقع، سازه اي فلزي است) 1( كه پس از قراردادن مسواك در محفظه مخصوص )13( از سمت بالا فرآيند شست و شو را آغاز مي كند. بعد از آن با روشن شدن فن تعبيه شده) 15( موجب خشك شدن پرزهاي مسواك مي گردد. لامپ UV ) 4(باعث استريليزه كردن سر مسواك و پرزهاي روي آن مي شود. بعد از آن بوسيله قسمت آشكار كننده باكتري ) 10(، مي توان مقدار باكتري روي سطح مسواك را مشاهده نمود. اين دستگاه باعث حفظ سلامت بهداشت دهان و دندان و جلوگيري از انواع بيماري هاي لثه و دندان ها مي شود و به افراد داراي ناتواني جسمي جهت شستشوي مسواك به دليل استفاده آسان توصيه مي گردد و همچنين قابل استفاده در منازل و مكان هاي عمومي از جمله سرويس بهداشتي هاي بين شهري، فرودگاه ها، بيمارستانها و كلينيك هاي دندانپزشكي مي باشد. از فوايد دو جانبه استفاده از اين دستگاه، ميتوان به استريل سازي مسواك در دو زمان قبل و بعد از مسواك زدن اشاره كرد؛ هدف از اين كار جلوگيري از ورود ميكروب هاي حاضر در سطح مسواك به دهان )قبل از مسواك زدن( ، و كاهش حداكثري ميكروب ها و متوقف كردن تكثير آن ها ) بعد از مسواك زدن( مي باشد.
دستگاه اندازهگيري موادغذايي با قابليت تعيين واحد موادغذايي و ايجاد هشدار به اين جهت اهميت دارد كه ناتواني در تعيين واحد مواد غذايي باعث ميشود تبعيت از رژيم براي فرد مشكل شود. در ابتدا شخص انگشت اشارهاش را روي سنسور اثر انگشت قرار ميدهد و فرد شناسايي ميشود. بعد از قرار دادن غذاهاي مايع و جامد در ظرف مخصوص كه روي لودسلهايي جهت تعيين وزن غذا قرار دارند، دوربين قرار گرفته روي دستگاه، از طريق هوش مصنوعي و سنجش ابعاد، ماده غذايي غذا را شناسايي و به صورت مكمل با وزن ماده غذايي، واحد آن را تعيين ميكند. همچنين دوربين قابليت اسكن باركد مواد غذايي صنعتي را نيز دارد تا ميزان دريافت غذاهاي صنعتي را نيز اندازهگيري كند. با توجه به آنكه دستگاه به سرور سازمان غذا و دارو ايران و USDA متصل است، اطلاعاتي كه توسط دوربين ثبت شده است، با اطلاعات موجود در اين سازمانها تطبيق داده ميشود و واحد، ميزان كالري، درصد و گرم درشت مغذيها (كربوهيدرات، پروتئين و چربي)، درصد ريز مغذيها براساس daily value، متوسط ميليگرم نمك و آب غذا تعيين خواهد شد. دستگاه اين اطلاعات را ثبت روزانه ميكند. اطلاعات با ميزان دريافتي كه فرد با توجه به بيمارياش بايد داشته باشد تطابق داده خواهد شد. اگر دريافت كالري، درشت مغذيها، نمك و آب با توجه به بيماريهاي فرد در پايان روز در محدوه مجاز نباشد با نشان دادن آيتمي كه در محدوده مجاز نيست روي صفحه نمايش، چراغ قرمز LED روشن خواهد شد با روشن شدن LED اسپيكر صدا خواهد داد.
موارد یافت شده: 7